top
Print side E-mail side 

Fødselsforberedelse

Grundkursus hos Smertefri fødsel

Et grundkursus i fødselsforberedelse hos Smertefri Fødsel™ er til dig, der trin for trin vil træne dig op til en aktiv fødsel, hvor dit eget koncentrerede fødselsarbejde er i fokus i stedet for smerte og panik. Du får den mest effektive panik- og smertehåndtering udviklet nøje efter den nyeste viden om smerteforskning.

Du kommer udelukkende til at få handlingsanvisende og håndgribelige fødeteknikker, en unik viden, du ikke kan læse dig til i bøgerne eller opnå indsigt i noget andet sted. Resultatet er, at du kan opnå en fødsel,  hvor du er med til at styre din krop i stedet for den styrer dig  — også når veerne er mest intensive, fordi du husker fra din træning, hvad du skal gøre med kroppen, hvis hovedet står af.     

 

Sørg for du har seks uger eller mere til at øve teknikkerne

Det eneste det kræver er, at du øver fødeteknikkerne cirka et kvarter hver dag.

Du træner efter et udførligt program med lydfiler, video og nedskrevne daglige øvelser, så du ikke er i tvivl om, hvordan fødeteknikkerne gribes an. Vi anbefaler, at sidste modul ligger minimum 3 uger inden termin. Mange vælger dog at tage et kursus, hvor sidste modul ligger flere måneder inden termin, det er kun en fordel at du har længere tid at øve.


 

 

 

Anmeldelser

Helt fantastisk - det virker virkelig!! Jeg er så taknemlig for at min svigerinde anbefalede mig metoden. Jeg havde en fantastisk fødsel, selvom jeg blev sat i gang 41+6 og størstedelen af mine veer kom uden pause da det endelig gik løs. Den vildeste oplevelse, og uden smertelindring, laborro og afspænding virkede over al forventning! TAK Anja Bay.

Cirkeline Christa Ditlev 

Hele dit kursus var for mig den perfekte fødselsforberedelse. Hvis jeg SKAL udpege det vigtigste budskab, er det effekten af laboro. Det svarer næsten til at have opfundet bedøvelsen. Og hvem ville operere uden i dag? -

Kirsten Holgersson

Jeg har deltaget i flere forskellige kurser i fødselsforberedelse i min graviditet, men jeg kunne have nøjedes med dit, fordi det er det mest anvendelige – og det der indgyder den største tro på mig selv som fødende kvinde. Jeg har været utrolig glad for din undervisning, og jeg anbefaler kurset til alle gravide, jeg møder. Det kan mærkes, at du har noget på hjerte, og du underviser fantastisk godt. Du ved, hvad du snakker om.

Emilie Halberg

EN 40 timers førstegangs hjemmefødsel kan være det mest sindsyge, men samtidig det mest fantastiske, fordi man med laboro og afspænding formår at holde fokus og have kontrol. Du lærer hvad der sker med din krop og kan give den plads og ro til at arbejde. Kurset ruster dig til at tage ejerskab over din fødsel og skaber en glæde omkring det at skulle yde en pragtpræstation ved at føde et barn!

Anne Grundtvig


Kurset levede 100% op til mine forventninger. Fagligheden og professionalismen var på toppen. Det var forbløffende, hvor enkel, praktisk og logisk - eller måske nærmere, fysiologisk, metoden er. Jeg er gået fra at frygte fødslen til at ønske det og glæde mig helt vildt til det!

Paula E.C.G.Hammer Nielsen


 

 

 

Komplet fødselsforberedelses-kursus i
København

Pris 2.395,- kr.

Prisen dækker fire mødegange, der er en afveksling mellem praktiske øvelser, teori og mentaltræning — og så naturligvis det udførlige, eftertragtede øvelsesprogram, videoer & lydfiler, som sikrer dig, at du nemt kan øve videre hjemme. På tredje mødegang er din partner / fødselshjælper inviteret med.  

 

Modul 1

3 FIKSPUNKTER, LABORO & SMERTENS PYSKOLOGI

Laboro er blevet kaldt naturens svar på anæstesi til både ordinære, storm- & koblede veer. Kombinationsafspænding leder op til dine tre fikspunkter, der flytter både din smertetærskel & udholdenhed markant. 


Du indføres i smertens psykologi og de bedst bevarede hemmeligheder om fødsler. Hvordan du arbejder aktivt med at nedbryde forestillingen om fødslen som ulidelig smertefuld og i stedet konkret selv tager fat der, hvor du rent faktisk kan gøre en forskel — og dén er stor.

De første mange timer af fødslen

Alt du behøver til din længste fase i fødslen, åbningsfasen; indøvelse af de to første teknikker i metoden. Du lærer, hvorfor det er smertefuldt at reagere instinktivt på din krop under en ve, og hvordan du i stedet for indarbejder og aktiverer en bevidst indøvet reaktion på din krops signaler.

Når du bruger laboro koblet med dine tre fikspunkter flytter du din grænse for smerte og udholdenhed markant. Fødslens længde mister betydning, fordi du arbejder dig igennem. Veerne bliver en niven istedet for uudholdelig smerte.


 

 

 

Modul 2

Presseteknik, FOREBYG bristninger & smertens psykologi


Pres og giv slip-teknikken

Bækkenet er ikke en statisk størrelse, og det samme gør sig gældende for bækkenbunden. Jo mere du ved og har øvet at slippe muskulært samt mentaltrænet til pressefasen, desto mere vinder du troen på, at noget så stort virkelig kan komme ud af noget så småt. Vink farvel til karsprængninger i øjnene og oplevelsen af at føde ud gennem ørene og vær med, når vi øver dirigerende pres sydefter. Vi forholder os både til ude, hjemme, i vand og på land.

Du lærer en pressevejrtrækning, der gør, at du kan udnytte hele presseveen optimalt, og hvilken vejrtrækning du aktiverer, når du skal modvirke bristninger.
 

Forebyg bristninger

Gennemprøvede videnskabeligt baserede tips og råd til at til at forebygge, at du ikke brister, når du skal presse dit barn ud, og hvordan du forbereder at gøre pressefasen så meget nemmere for dig selv og dit barn. Vi træner den kløgtigst mulige pressefase for dig og dit barn med stort fokus på fleksibilitet og skånsom forløsning af dit barn. Hvem skal tage imod det?

NB! Modul 2 er meget praksisnært og kan være en mentalt nyser, så sørg for, at du ikke skal direkte videre på arbejde eller andet krævende lige bagefter.


 

 

 

Modul 3

Din, partneren & jordemoderens rolle

På modul 3 kommer I sammen, alle andre moduler er kun for dig, der skal føde. Og nu bliver det interessant. For der kommer et punkt i fødslen, hvor h*n skal tage over og være klædt på til at finde fødelingoet frem - cirka halvvejs. Derfor skal h*n (eller de) med. Alle øvrige hjælpere er også velkomne!

 

Kroppens eget apotek

Maskinrummet i fødslen kan påvirkes, du og særligt din partner lærer hvordan. I får en enkel, faktuel gennemgang af kroppens hormoner under fødslen, og hvordan I med to simple teknikker aktiverer det velstimulerende hormon oxytocin, så du har stærkt nedsat risiko for vesvækkelse og vedrop, fordi I ved, hvordan man naturligt kan sætte oxytocin niveauet i vejret og få veerne i gang, hvis de går i stå. I lærer hvornår adrenalin er din velsignelse og forbandelse, og hvordan der skabes flow i kroppens hormoner, hvilket er en forudsætning for fremdrift og oplevelsen af håndterbar smerte.  Hvis der bliver givet et vedrop, hvordan føles det så? Og hvordan håndterer du det?

Hjemme skal I sammen efter modulet

Læse kapitlet i øvelsesprogrammet skrevet specifikt til partneren og kan sammen drøfte efter fjerde modul, hvordan jeres ønskeliste til fødslen skal se ud. Har I mødt den jordemoder, I skal føde med? Det samarbejde skal meget konkret forberedes mellem jer over køkkenbordet derhjemme ud fra helt specifikke punkter I vil fortryde ikke at have taget stilling til.

Teori & praksis

Fødslen gennemgås teoretisk og praktisk hele tiden med fokus på egen håndtering. Og bare rolig, kære partner, vi sidder ikke og puster to timer i rundkreds, men holder os pragmatisk til facts, og hvordan du konkret kan hjælpe hende.

Roller under fødslen

I lærer om jeres to vidt forskellige roller under fødslen, hvor de mødes, og hvor de adskiller sig og ikke mindst, hvordan I får bedst kontakt til og samarbejde med jordemoderen — og hvad I stiller op, hvis samarbejdet på stuen ikke fungerer. Fødslen er jeres, men I står udenfor indflydelse, hvis I ikke kender jeres muligheder.

Pressestillinger i praksis

Partneren kan have en særdeles praktisk rolle i pressefasen, I guides lavpraktisk igennem hvordan.


 

 

 

Modul 4

Panikhåndtering & bobler


Ønskeliste

Ønskelisten er det vigtigste teoretiske og kommunikerende redskab på kurset. Uden viden og indsigt mister du indflydelse og andre kommer til at tage beslutningerne for dig. Vi gennemgår fra A-Z, hvilke procedurer du skal kende, hvad du ønsker skal ske undervejs. Der  er overordentligt mange aspekter, du bør tage stilling til inden, så du også ved, hvordan I samarbejder optimalt med dem, der skal drage omsorg for jer under fødslen.

Fokusvisualisering

Mister du fokus, går du i panik. Det sker for mere end 50% af alle fødende, og du skal vide, hvad du gør, når du kommer derud. Din hjemmetræning og undervisning opgraderes med dét alle elitesportsfolk ved er nødvendigt for at klare store udfordringer: mentalbilleder. Ser du ikke en dyt, når du prøver at visualisere er hjælpen nær, da vi også øver en sproglig og sindsmæssig drejning.

Bevidsthed

Fra mekanisk læring til kombineret forståelse og det afgørende i at gentage øvelserne, så de sidder på rygraden, når det gælder.Motivation

Motivation

Sådan holder du motivationen i hjemmetræningen frem til termin — nu du har fået kørekortet, men selv skal ud og køre bilen. Du finder frem til dit daglige program fra nu af og fokuserer på den del af de tre læringsstile, som passer bedste til dig (auditiv, visuel eller kinæstetisk).

Champagne

Og så afslutter vi naturligvis med at tjekke, om din udførsel af øvelserne sidder i skabet, for til sidst at finde de fine glas frem og skåle for en fantastisk fødsel, hvor du gør arbejdet- fordi du nu ved præcis hvordan og har al mulig grund til at glæde dig til en fødsel, som du tager aktivt ansvar for.

 

 

 

Digitalt modul

Intuitiv baseret amning

Kort & overskuelig guide & tips til den gode amning, når barnet beder om mad, uanset om det er første gang eller igen, så du sikrer dig maksimal nattesøvn, holder forstanden i behold (!) og undgår brystbetændelse, sår & rifter. Som det eneste undervisningsmodul optaget digitalt, så du kan tage det frem sammen med din partner, når du behøver det. 

København: Deltagerantallet på grundkurset er altid maks 12 og gerne færre på de kurser, der ligger før kl. 15.00, mens grundkurset om aftenen kan komme op på 12, men maks 14 deltagere afhængig af termin og sæson.


 
Bestil nu
© 2024 Smertefri Fødsel ApS.
webpage.io Content Management System.
HTML5 / CSS3