top
Print side E-mail side 

Fra hjemmefødsel til kejsersnit

Kære Anja

Jeg gik på et af dine grundkurser sidste år, da jeg ventede min søn (mit første barn), og jeg har lyst til at fortælle lidt om min fødsel, som slet ikke blev som forventet.

Da jeg var gravid, planlagde jeg en hjemmefødsel, og derfor følte jeg det særligt nødvendigt at forberede mig godt og grundigt, hvorfor jeg valgte Smertefri Fødsel. Efterhånden som jeg kom i gang med kurset og øvelserne, forvandledes ængstelse over at skulle føde til spænding og forventningsfuldhed. Jeg begyndte ligefrem at glæde mig til fødslen. 

Troligt lavede jeg mine øvelser hver dag, jeg lavede forberedelser til hjemmefødsel og var bare klar. Men så tog det hele en gevaldig drejning! Nogle uger før termin fik jeg konstateret for lidt fostervand, der var nedsat flow i navlestrengen, min søn havde for lav vægt... og nå ja, så lå han også i sædestilling. Pga det manglende fostervand kunne han ikke vendes, og jeg fik besked om, at jeg skulle have planlagt kejsersnit på terminsdagen.

  

Alle mine planer og min forberedelse gik i vasken, og jeg forlod hospitalet med visheden om, at min højt ønskede hjemmefødsel i rolige og vante omgivelser nu blev erstattet af en operationsstue og en masse klinisk udstyr. Den fødsel, der skulle være MIN, var som sunket i jorden... ja, faktisk kunne man vel ikke engang kalde det en fødsel længere. Nu var det en operation i stedet. Mange omkring mig syntes, det var synd, at jeg nu ikke fik lov at opleve en fødsel. Især nu hvor jeg havde gået på kurset... ærgerligt at det hele var spildt. Men det var det nu langt fra. Måske mest fordi jeg besluttede mig for, at det ikke var spildt. Og jeg besluttede også, at mit planlagte kejsersnit stadig var en fødsel... bare på en anden måde end forventet. 


Selve kejsersnittet forløb planmæssigt, og det var en rigtig god oplevelse. Lille Sejr Elias til verden, blot 2640 gram og 48 cm lang. Jeg var tryg, glad og forventningsfuld hele dagen, og oplevelsen af at få min lille søn i armene kunne ikke være hverken større eller bedre, om jeg så havde været i almindelig fødsel i flere døgn. 

Og hvad kunne jeg så bruge Smertefri Fødsel til i mit forløb? Jo, først og fremmest lærte kurset mig netop, at en fødsel aldrig kan styres eller planlægges i detaljer. Men det lærte mig også, at tage hånd om forløbet og gøre det til mit, selv om det på et tidspunkt føltes, som om det var hospitalets fødsel. Jeg tog et valg om, at det planlagte kejsersnit var MIN fødsel, og det synes jeg også, det blev. Og så er laboro-vejrtrækningen ganske effektiv som smertelindring, når man skal op af sengen de første gange efter operationen :-)

Min fødsel blev alt andet end planlagt, og alligevel blev den lige, som den skulle være. Den endte med en Sejr...

Tak for et rigtig godt og lærerigt kursus.

Bedste hilsner Louise


 
© 2023 Smertefri Fødsel ApS.
webpage.io Content Management System.
HTML5 / CSS3