top
Print side E-mail side 

Om Tilde Bøgild

Om Tilde Bøgild

Smertefri Fødsel-instruktør i KØBENHAVN

Jeg hedder Tilde Bøgild og er mor til Frida og Max. I 2010 blev jeg uddannet jordemoder, men alligevel føler jeg først, at mit jordemodervirke tog fart, da jeg stødte på Smertefri Fødsel.

Første gang jeg så teknikkerne fra Smertefri Fødsel Anja Bay Metoden blive brugt under en fødsel var på Roskilde fødegang, hvor jeg stod som helt nyuddannet jordemoder. Jeg blev meget overrasket og imponeret over den ro, der var under fødslen, jeg var med til, og i særdeleshed den måde som parret arbejdede sammen på. De var virkelig et team, og det smittede meget positivt af på den fødende og deres fælles oplevelse.

Da fødslen nærmede sig sin afslutning blev jeg for alvor forundret og meget nysgerrig efter at vide, hvad de kunne sammen som par, særligt fordi fødslen endte med, at de selv tog imod deres søn. Det fik mig til at gå på opdagelse i den forberedelse, de havde gået til, som selvfølgelig var Smertefri Fødsel-kurset.

Jeg var vild med det hele. Kvinders rettigheder under fødslen. Samarbejdet med jordemoderen, de lærte. Styrken i fødselsarbejdet. Smertehåndteringsmulighederne. Hormonerne og hvordan de styrer fødslen og ikke mindst hele Smertefri Fødsels forståelse af kvindens oplevelse af fødslen, egen og handlekraft både under og efter fødslen. Det måtte jeg bare selv undervise i for at hjælpe til bedre fødselsoplevelser.

Jeg har sidenhen fordybet mig i tiden efter fødslen blandt andet igennem efterfødselssamtaler og uddannelsesforløb. Her er det særligt den omsorg, viden og støtte efter fødslen, som du med babyen har behov for efter fødslen, der har interesseret mig. Derfor er det en stor glæde for mig at være med til skabe Smertefri Fødsels efterfødselforløb. Her videreformidler vi den viden, erfaring, omsorg og konkrete redskaber til alt det, der er så vigtig i post partum-tiden. Der er ofte meget desperation, kaos og ensomhed i krop og sind efter en fødsel, og det vil vi være med til at lave om på med efterfødselsforløbet.

Heldigvis har også stadig tid til at undervise nogle af jer, der skal føde. For jeg elsker at klæde jer bedre på, end jeg selv var, da jeg skulle føde første gang. Da jeg blev gravid med mit første barn, havde jeg taget imod 400 børn og mente, det var rigeligt med forberedelse til jeg selv at skulle føde. Mine egne veer kom, og det gik snart op for mig, at jeg ingen redskaber havde til at takle smertesignalet.

Smertens omfang kom fuldstændig bag på mig. Jeg kom på hospitalet og fik en epiduralblokade, og kort tid efter fødte jeg min datter Frida. I min journal stod beskrevet, at det var en fin og normal fødsel. Min oplevelse var dog en helt anden, og jeg synes det havde været alt andet end en fin oplevelse - ja, nærmere det mest komplicerede, jeg nogensinde havde været igennem.

Efter min barsel begyndte jeg at undervise hos Anja Bay, og kort tid efter var jeg gravid igen. Denne gang forberedte jeg mig efter Smertefri Fødsel-principperne, som jeg også underviste i. Atter en gang fik jeg veer, samme opstart som med min datter, men denne gang blev jeg ikke overvældet af smerterne. Veerne trak ikke afsted med mig og selvom den anden fødsel var både intens og smertefuld, blev jeg aldrig bange, jeg mistede ikke kontrollen. I dét øjeblik jeg selv tog imod min søn i badekarret, vidste jeg at min forberedelse op til fødslen havde gjort hele forskellen.

Min eneste anke er nu, at jeg ikke skal føde igen, og sådan havde jeg det absolut ikke efter min første fødsel! Så var jeg passioneret for dén måde, du lærer at forberede dig på hos Smertefri Fødsel før jeg selv fødte med teknikkerne, så er jeg det endnu mere efter selv at have prøvet det af. De to fødsler er usammenlignelige. 

Jeg ser meget frem til at møde dig og give dig en konkret måde at håndtere din fødsel og barsel på.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte mig på 


 
© 2024 Smertefri Fødsel ApS.
webpage.io Content Management System.
HTML5 / CSS3